Forum Ekonomia AR Strona Główna  
 FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy •  Galerie   •  Rejestracja  •  Profil  •  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  •  Zaloguj
 Towaroznastwo. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiekTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Autor Wiadomość
Mikołaj
Administrator
Administrator


Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 421 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy

Płeć: Pan Magister Ekonomii

PostWysłany: Pią 12:03, 24 Lis 2006 Powrót do góry

Oto pytania o których dowiedziałem się, że były ... :

1. Kwasy NNKT
2.Prod oleju z nasion oleistych
3. Proces rafinacji - etapy
4. Tłuszcze roślinne utwardzone
5. proces uwodornienia i przeestryfikowania - porównać i który lepszy i udowodnić
6.Przedłużenie trwałości margaryny
7.Tłuszcze kuchenne
8. Liczba nadtlenkowa i kwasowa
9. Etapy prod margaryny
10.Sposób wyodrebniania i opisać proces tworzenia masła
11. Sposoby utwardzania
12. etapy prod masła.

Pozdrowienia i podziękowania ... (wiadomo dla kogo Smile)

EDIT: Pytania pochodzą zarówno ze zajęć dla studentów dziennych jak i z zajęć dla studentów zaocznych!


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Mikołaj dnia Pon 17:51, 27 Lis 2006, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
Mikołaj
Administrator
Administrator


Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 421 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy

Płeć: Pan Magister Ekonomii

PostWysłany: Wto 23:06, 28 Lis 2006 Powrót do góry

UWAGA !!!

Poniżej znajdują się pytania na 5 koło - wędliny!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Tomaj_em
Doktor hab.
Doktor hab.


Dołączył: 04 Paź 2006
Posty: 174 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Skąd: Poznań

PostWysłany: Wto 19:25, 05 Gru 2006 Powrót do góry

Pytania wędliny:

1. produkty blokowe
2. produkty wysokowydajne
3. stopnie rozdrobnienia
4. peklowanie
5. kwas askorbinowy
6. fosforan sodu
7. procesy stosowane w produkcji kiełbasy
8. wędzenie


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
zielaj
Doktor hab.
Doktor hab.


Dołączył: 28 Wrz 2006
Posty: 152 Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Poznań

PostWysłany: Śro 23:23, 06 Gru 2006 Powrót do góry

Pytania z mojego koła:
1. Co to jest i gdzie używam się kwasu askorbinowego
2. Co to są produkty wysokowydajne i od czego zależy wysokowydajność a także dla których wędlin sięgo używa (inaczej wszystko na temat wysokowydajności)
3. Proces wędzenia, rodzaje wędzeń (ogólne też wszystko co jest w skrypcie)

Miłej nauki pozdro


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
madzior
Doktor
Doktor


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 68 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Skąd: Poznań

PostWysłany: Czw 13:26, 07 Gru 2006 Powrót do góry

pytania na wędliny:
1.wędliny wysokowydajne
2.gdzie/w jakim procesie mamy do czynienia z kwasem askrobinowym i do czego on służy
3.proces wędzenia


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Mikołaj
Administrator
Administrator


Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 421 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy

Płeć: Pan Magister Ekonomii

PostWysłany: Wto 22:22, 12 Gru 2006 Powrót do góry

Pytania z dzisiaj:

1. Podział technologiczny wędlin (tabelka-szczegółowo)
2. Kutrowanie
3. Wędzenie (cele, definicja, rodzaje itd)

Pozdrawiam!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
wojciech_ko
Magister
Magister


Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 38 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy

PostWysłany: Śro 7:03, 13 Gru 2006 Powrót do góry

Witam.
U nas były takie pytania:
1) rodzaje wędlin - tabelka wypisac ale nic nie opisywać
2) wędliny wysokowydajne - opis pełen
Pozdrawiam
Wojciech_ko


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Mikołaj
Administrator
Administrator


Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 421 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy

Płeć: Pan Magister Ekonomii

PostWysłany: Czw 19:21, 14 Gru 2006 Powrót do góry

UWAGA !!!

Poniżej znajdują się pytania z używek Wink - znaczy się kawy i herbaty.

Kakao nie wchodzi na 100%

Pozdrawiam!


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Mikołaj dnia Śro 21:18, 20 Gru 2006, w całości zmieniany 1 raz
Zobacz profil autora
madzior
Doktor
Doktor


Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 68 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 5 razy
Skąd: Poznań

PostWysłany: Śro 21:05, 20 Gru 2006 Powrót do góry

Z tego co wiem kakao nie wchodzi! u nas go nie było,a pytania mieliśmy następujące:
1.produkcja herbaty czarnej
2.podział kawy ze względu na stopień rozdrobnienia
pozdrawiam i życzę powodzenia:)


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
angelus
Student
Student


Dołączył: 12 Gru 2006
Posty: 8 Przeczytał: 0 tematów

Skąd: chatki

PostWysłany: Śro 21:41, 20 Gru 2006 Powrót do góry

W mojej grupie pytania były następujące:
1. Podaj różnice w produkcji herbaty zielonej i herbaty czarnej
2. Wymień procesy, ktore wpływają na aromat i barwę w prcesie prażenia

POWODZENIA!!!!!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Mikołaj
Administrator
Administrator


Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 421 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy

Płeć: Pan Magister Ekonomii

PostWysłany: Sob 14:10, 06 Sty 2007 Powrót do góry

Moje pytania z wczoraj to:

1. Zmiany zachodzące podczas palenia kawy
2. Podział herbaty w zależności od stopnia przetworzenia (zielona, zółta-czerwona, czarna)

UWAGA !!!

Poniżej proszę zamieszczać pytania z owoców południowych !!!!

Pozdrawiam.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wojtas
Administrator
Administrator


Dołączył: 07 Wrz 2006
Posty: 84 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy

PostWysłany: Wto 17:02, 09 Sty 2007 Powrót do góry

Pytanka były łatwe, proste i przyjemne;)

1. Definicja owocu.
2. Opisac krotko strąki, pestkowce i owoce zbiorowe.
3. Opisać ananasa.


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
zielaj
Doktor hab.
Doktor hab.


Dołączył: 28 Wrz 2006
Posty: 152 Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Poznań

PostWysłany: Czw 0:21, 11 Sty 2007 Powrót do góry

1. Wartość odżywcza i skład chemiczny owoców (chodzi o te wszystkie pierodoły jak woda, blonnik, białko, tłuszcze NNKT, witaminy, sole min, pierwiaskit) i krotko je opisać.
2. Podział pomarańczy i ich krótka charakterystyka (chodzi o m.in. pępkowe, malinowe itp.)

Pozdro


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Mikołaj
Administrator
Administrator


Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 421 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy

Płeć: Pan Magister Ekonomii

PostWysłany: Wto 21:53, 16 Sty 2007 Powrót do góry

Oto nasze pytania:
1. Do jakiego rodzaju owoców południowych należy awokado, wymień odmiany awokado.
2. Wartości odżywcze owoców

Pozdrawiam!


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
wojciech_ko
Magister
Magister


Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 38 Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy

PostWysłany: Wto 22:56, 16 Sty 2007 Powrót do góry

u nas było:
1) opisac wszystko co wiemy o pomarańczy(ważny podział na pomarańczowa, pepkowa, malinowa i cukrowa)
2) opisać wszystko co wiemy o bananie(wazne było ze zawiera duzo węglowodanów itd)
3) opisać budowę owocu
pozdrawiam


Post został pochwalony 0 razy
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:      
To forum jest zablokowane, nie możesz pisać dodawać ani zmieniać na nim czegokolwiekTen temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)