Autor |
Wiadomość |
Mikołaj
Administrator
Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 421
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy
Płeć: Pan Magister Ekonomii
|
Wysłany:
Pią 12:03, 24 Lis 2006 |
|
Oto pytania o których dowiedziałem się, że były ... :
1. Kwasy NNKT
2.Prod oleju z nasion oleistych
3. Proces rafinacji - etapy
4. Tłuszcze roślinne utwardzone
5. proces uwodornienia i przeestryfikowania - porównać i który lepszy i udowodnić
6.Przedłużenie trwałości margaryny
7.Tłuszcze kuchenne
8. Liczba nadtlenkowa i kwasowa
9. Etapy prod margaryny
10.Sposób wyodrebniania i opisać proces tworzenia masła
11. Sposoby utwardzania
12. etapy prod masła.
Pozdrowienia i podziękowania ... (wiadomo dla kogo )
EDIT: Pytania pochodzą zarówno ze zajęć dla studentów dziennych jak i z zajęć dla studentów zaocznych!
|
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Mikołaj dnia Pon 17:51, 27 Lis 2006, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
|
|
Mikołaj
Administrator
Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 421
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy
Płeć: Pan Magister Ekonomii
|
Wysłany:
Wto 23:06, 28 Lis 2006 |
|
UWAGA !!!
Poniżej znajdują się pytania na 5 koło - wędliny!
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Tomaj_em
Doktor hab.
Dołączył: 04 Paź 2006
Posty: 174
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy
Skąd: Poznań
|
Wysłany:
Wto 19:25, 05 Gru 2006 |
|
Pytania wędliny:
1. produkty blokowe
2. produkty wysokowydajne
3. stopnie rozdrobnienia
4. peklowanie
5. kwas askorbinowy
6. fosforan sodu
7. procesy stosowane w produkcji kiełbasy
8. wędzenie
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
zielaj
Doktor hab.
Dołączył: 28 Wrz 2006
Posty: 152
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań
|
Wysłany:
Śro 23:23, 06 Gru 2006 |
|
Pytania z mojego koła:
1. Co to jest i gdzie używam się kwasu askorbinowego
2. Co to są produkty wysokowydajne i od czego zależy wysokowydajność a także dla których wędlin sięgo używa (inaczej wszystko na temat wysokowydajności)
3. Proces wędzenia, rodzaje wędzeń (ogólne też wszystko co jest w skrypcie)
Miłej nauki pozdro
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
madzior
Doktor
Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 68
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy
Skąd: Poznań
|
Wysłany:
Czw 13:26, 07 Gru 2006 |
|
pytania na wędliny:
1.wędliny wysokowydajne
2.gdzie/w jakim procesie mamy do czynienia z kwasem askrobinowym i do czego on służy
3.proces wędzenia
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Mikołaj
Administrator
Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 421
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy
Płeć: Pan Magister Ekonomii
|
Wysłany:
Wto 22:22, 12 Gru 2006 |
|
Pytania z dzisiaj:
1. Podział technologiczny wędlin (tabelka-szczegółowo)
2. Kutrowanie
3. Wędzenie (cele, definicja, rodzaje itd)
Pozdrawiam!
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
wojciech_ko
Magister
Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy
|
Wysłany:
Śro 7:03, 13 Gru 2006 |
|
Witam.
U nas były takie pytania:
1) rodzaje wędlin - tabelka wypisac ale nic nie opisywać
2) wędliny wysokowydajne - opis pełen
Pozdrawiam
Wojciech_ko
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Mikołaj
Administrator
Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 421
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy
Płeć: Pan Magister Ekonomii
|
Wysłany:
Czw 19:21, 14 Gru 2006 |
|
UWAGA !!!
Poniżej znajdują się pytania z używek - znaczy się kawy i herbaty.
Kakao nie wchodzi na 100%
Pozdrawiam!
|
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Mikołaj dnia Śro 21:18, 20 Gru 2006, w całości zmieniany 1 raz
|
|
|
|
madzior
Doktor
Dołączył: 13 Paź 2006
Posty: 68
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 5 razy
Skąd: Poznań
|
Wysłany:
Śro 21:05, 20 Gru 2006 |
|
Z tego co wiem kakao nie wchodzi! u nas go nie było,a pytania mieliśmy następujące:
1.produkcja herbaty czarnej
2.podział kawy ze względu na stopień rozdrobnienia
pozdrawiam i życzę powodzenia:)
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
angelus
Student
Dołączył: 12 Gru 2006
Posty: 8
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: chatki
|
Wysłany:
Śro 21:41, 20 Gru 2006 |
|
W mojej grupie pytania były następujące:
1. Podaj różnice w produkcji herbaty zielonej i herbaty czarnej
2. Wymień procesy, ktore wpływają na aromat i barwę w prcesie prażenia
POWODZENIA!!!!!
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Mikołaj
Administrator
Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 421
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy
Płeć: Pan Magister Ekonomii
|
Wysłany:
Sob 14:10, 06 Sty 2007 |
|
Moje pytania z wczoraj to:
1. Zmiany zachodzące podczas palenia kawy
2. Podział herbaty w zależności od stopnia przetworzenia (zielona, zółta-czerwona, czarna)
UWAGA !!!
Poniżej proszę zamieszczać pytania z owoców południowych !!!!
Pozdrawiam.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Wojtas
Administrator
Dołączył: 07 Wrz 2006
Posty: 84
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 4 razy
|
Wysłany:
Wto 17:02, 09 Sty 2007 |
|
Pytanka były łatwe, proste i przyjemne;)
1. Definicja owocu.
2. Opisac krotko strąki, pestkowce i owoce zbiorowe.
3. Opisać ananasa.
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
zielaj
Doktor hab.
Dołączył: 28 Wrz 2006
Posty: 152
Przeczytał: 0 tematów
Skąd: Poznań
|
Wysłany:
Czw 0:21, 11 Sty 2007 |
|
1. Wartość odżywcza i skład chemiczny owoców (chodzi o te wszystkie pierodoły jak woda, blonnik, białko, tłuszcze NNKT, witaminy, sole min, pierwiaskit) i krotko je opisać.
2. Podział pomarańczy i ich krótka charakterystyka (chodzi o m.in. pępkowe, malinowe itp.)
Pozdro
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
Mikołaj
Administrator
Dołączył: 26 Wrz 2006
Posty: 421
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 6 razy
Płeć: Pan Magister Ekonomii
|
Wysłany:
Wto 21:53, 16 Sty 2007 |
|
Oto nasze pytania:
1. Do jakiego rodzaju owoców południowych należy awokado, wymień odmiany awokado.
2. Wartości odżywcze owoców
Pozdrawiam!
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
wojciech_ko
Magister
Dołączył: 27 Lis 2006
Posty: 38
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy
|
Wysłany:
Wto 22:56, 16 Sty 2007 |
|
u nas było:
1) opisac wszystko co wiemy o pomarańczy(ważny podział na pomarańczowa, pepkowa, malinowa i cukrowa)
2) opisać wszystko co wiemy o bananie(wazne było ze zawiera duzo węglowodanów itd)
3) opisać budowę owocu
pozdrawiam
|
Post został pochwalony 0 razy
|
|
|
|
|